Slovenski tradicionalni zajtrk, Vino, priprava svečanih pogrinjkov
ZBOR V ŠOLI: 8.20 – 9.00 – zajtrk v matičnih učilnicah
Razpored:
- 05 – 10.30: predavanje o vinu v večnamenski dvorani.
- 30 – 12.15: malica, sledi izdelovanje svečanih pogrinjkov s pripadajočimi meniji in ustrezno izbranimi vini ob določenih jedeh.
- 15 – 13.00: ocenjevanje pogrinjkov in podelitev nagrad za najbolje ocenjen pogrinjek.
SPREMLJAJOČI UČITELJI:
9.a – Marija Pavec (fotografira)
9.b – Daša Lunder (fotografira)
9.c – Marjana Sitar (fotografira)
Z go Zbičajnik se dogovorite za menjavo za malico.
Učenci s seboj prinesejo vse potrebno za pripravo pogrinjka. Točna navodila za dan dejavnosti bodo dobili od učiteljev biologije.
Vodja dejavnosti: Jana Špehar