Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Kdaj? V soboto, 19. marca 2022, ob 9. uri. Zbor je v naselju Sora, na parkirišču pod cerkvijo.

Kako? Za prevoz do izhodišča poskrbijo starši, ki so prav lepo povabljeni, da se nam pridružijo.

Iz Kranja se peljemo proti Škofji Loki. Sledimo oznakam za Poljansko dolino (Gorenja vas, Žiri). Na krožišču pred predorom Sten izberemo zadnji izvoz (Puštal, Gosteče), ki vodi v smer naselja Sora. Peljemo se skozi naselja Hosta, Pungert, Gosteče in Draga. V naselju Sora pri kapelici zavijemo desno in po krajšem vzponu parkiramo na parkirišču pod cerkvijo. Vožnja s Kranja vam bo vzela cca 20 minut.

Opis poti: Sledili bomo oznakam za markirano gozdno pešpot. Začetnemu vzponu, kjer bomo prečili asfaltno cesto sledi lažji in položnejši del. Pot se nadaljuje po cesti, občasno pa po markirani stezici, ki poteka desno ali levo od ceste. V nadaljevanju dokaj zložna pot nas nato pripelje do razpotja, kjer dokončno zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po postopoma bolj strmi planinski poti. Po vzponu dosežemo cerkev sv. Mohorja in Fortunata na Osolniku.

Zahtevnost in trajanje poti: Pot ni zahtevna. Primerna je v vseh letnih časih.

Povratek nazaj na izhodišče je predviden okrog 13.00

Priporočljiva oprema: Udobna obutev, oblačila primerna za hladno in vetrovno vreme, ne pozabite na kapo ali trak priporočamo tudi rokavice. Glede na vremensko napoved dodajte še dežnik. Pijača in prigrizek iz nahrbtnika. Otroci naj imajo s seboj tudi vodo ali topel čaj v termovki. Sladke pijače jih namreč ne odžejajo.

Ne pozabite na planinsko knjižico za žige ali Dnevnik 1 Mladi planinec.

Mentorice: Nataša Koblar, Petra Mali, Petra Jenko (031 823 615)

Strošek izleta: Izlet je brezplačen.

Prijave: do petka, 18. 3. 2022 (Otroci oddajo prijavnico razredničarki ali mentoricam).

Opombe: V primeru nepredvidenih razmer si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi pohoda. Če pride do odpovedi, bomo starše pravočasno obvestili.

Prijavnica:

Na izlet ste lepo povabljeni tudi starši, stari starši in ostali sorodniki.