Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Zbor pred šolo ob 7.45, odhod ob 8.00. Najprej se bomo peljali mimo Ljubljane proti Krasu, nato pa prečkali slovensko-italijansko mejo. Prvi postanek bomo naredili ob svetišču Monte Grisa, od koder se nam bo odprl prekrasen razgled na Tržaški zaliv. Po ogledu nenavadnega svetišča (moderna stavba), se bomo odpeljali v Trst, kjer se bomo sprehodili mimo nekaterih znamenitosti v središču mesta (železniška postaja, Narodni dom, Canal Grande, rimsko gledališče, Piazza Unita …) Po sprehodu nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta ali uživanju na pomolih. Popoldne bomo spet sedli na avtobus in se odpeljali ob obali do gradu Miramare, ki leži na pečini nad morjem. Sprehodili se bomo po gradu in vrtovih, kamor radi zahajajo tržaški zaljubljenci. Po vseh ogledih sledi povratek v Slovenijo. Prihod v Kranj je predviden okoli 17.00.

• V ceno je vključeno nezgodno zavarovanje na avtobusu.
• Za tiste, ki ste se za to odločili, je sklenjeno tudi zavarovanje CORIS.
• Priporočamo, da otrokom priskrbite tudi brezplačno evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja za tujino. Naročite jo lahko na različne načine, navodila so na spletni strani: https://www.zzzs.si/tujina. Kartico je potrebno naročiti vsaj 4 delovne dni pred odhodom v tujino.

Potrebni dokumenti
Za potovanje v Italijo otroci potrebujejo veljavno osebno izkaznico ali potni list. Prosimo pred odhodom preverite veljavnost. Na mejnih prehodih so še vedno lahko pregledi dokumentov!

Vključene vstopnine:
Doplačil na poti ne bo! Vstopnina v grad Miramare je za šolajočo mladino brezplačna.

»Obvezna oprema«
Priporočamo udobna oblačila ter obutev. Nujen je tudi dežnik, ker so napovedane padavine! V nahrbtniku so lahko tudi kakšne rezervne suhe nogavice.
Na izletu ni organiziranih obrokov, zato je nujno vzeti s seboj malico. Na izletu bo zagotovljen prosti čas za nakup spominkov.

Denar
Uradna denarna enota v Italiji je evro.
Denar za spominke po presoji staršev.

Cena izleta je 38 EUR.

Učence spremljajo razredniki, Tina Lavtar Habjan in Karmen Valant.