Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Mladinski odsek planinskega društva Iskra Kranj
in Osnovna šola Franceta Prešerna Kranj vabita na planinski izlet na Križno goro (680 m)
Kdaj? V soboto, 12. februarja 2022, ob 9. uri. Zbor je v Čepuljah, na parkirišču, od koder pot vodi do Špičastega vrha in tudi do cerkve Sv. Mohorja. (V Čepuljah namesto levo proti Planici in Lavtarskem Vrhu zavijte desno.)
Kako? Za prevoz do izhodišča poskrbijo starši, ki se nam lahko na pohodu pridružijo.
Opis poti: Parkirišče dosežemo z vožnjo skozi Stražišče, vas Pševo in Javornik in nato naravnost do Čepulj, kjer tik pred gostilno zavijemo desno in nato še kakih 100 m po asfaltu. Od parkirišča krenemo peš po cesti proti Planici in pri obeležju zavijemo desno proti Lavtarskemu vrhu. Pri kmetiji bomo zavili levo in nadaljevali po širšem kolovozu naprej proti Križni Gori.
Zahtevnost in trajanje poti: Pot ni zahtevna. Primerna je v vseh letnih časih.
Povratek nazaj na izhodišče je predviden okrog 12.30.
Priporočljiva oprema: Udobna obutev, oblačila primerna za hladno zimsko vreme, glede na vremensko napoved dodajte še dežnik. Pijača in prigrizek iz nahrbtnika. Otroci naj imajo s seboj tudi vodo, saj smo opazili, da so žejni. Sladke pijače jih namreč ne odžejajo.
Mentorice: Nataša Koblar, Petra Mali, Petra Jenko (031 823 615)
Strošek izleta: Izlet je brezplačen.
Prijave: do petka, 11. 2. 2022 (Otroci oddajo prijavnico razredničarki ali mentoricam ).
Opombe: V primeru nepredvidenih razmer si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi pohoda. Če pride do odpovedi, bomo starše pravočasno obvestili.
Na izlet ste lepo povabljeni tudi starši, stari starši in ostali sorodniki.