Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Kdaj? V soboto, 12. novembra 2022, ob 8. uri. Zbor je v Škofji Loki na glavni avtobusni postaji.

Kako? Za prevoz do Škofje Loke lahko poskrbijo starši, ki so prav lepo povabljeni, da se nam pridružijo na pohodu. Otroci, ki zjutraj nimajo možnosti prevoza, se zberejo ob 7. uri pred matično šolo v Kranju, izpred šole se bomo peš odpravili do avtobusne postaje in se z redno avtobusno linijo odpeljali do Škofje Loke.

Opis poti: Z avtobusne postaje nas bo pot najprej vodila na Loški grad, od koder bomo hojo nadaljevali po markirani poti, do razglede plošče na Kranclju. V nadaljevanju se pot izmenično spušča in vzpenja vse do bližnje ceste, ki vodi proti Gabrovem. Po krajšem počitku bomo od tu stopili na nekoliko bolj strmo pobočje v smeri Lubnika čez Lužo. Po premagani strmini nas pot pripelje na širši kolovoz, po katerem se bomo sprehodili do vasi Gabrovo. Tu bo čas za daljši počitek z malico iz nahrbtnika. Nad vasjo bomo zapustili cesto in zavili na pot, ki vodi rahlo desno v gozd, skozi katerega se prične strmo vzpenjati, se vmes postopoma položi tik pred prihodom na vrh pa nas čaka še nekaj vzpona.
Zahtevnost in trajanje poti: Pot ni zahtevna, potrebne pa je nekaj kondicije in vztrajnosti, saj bo hoje kar precej. Tri ure z vmesnimi postanki do vrha in dobri dve uri navzdol. Povratek nazaj na izhodišče (avtobusno postajo v Šk. Loki) je predviden okrog 15.00 ure. Za prevoz domov poskrbijo starši.

Priporočljiva oprema: Pohodna (planinska) obutev, oblačila primerna za hladno jesensko vreme tudi rokavice in kapa, glede na vremensko napoved dodajte še dežnik. V nahrbtniku naj bo tudi dodatna majica. Pijača in hrana (sendvič) iz nahrbtnika. Po potrebi lahko tudi kakšen energijski priboljšek. Otroci naj imajo s seboj tudi vodo ali topel čaj v termovki. Sladke pijače jih namreč ne odžejajo.

Ne pozabite na planinsko knjižico za žige ali Dnevnik 1 Mladi planinec.

Mentorici planinskega krožka: Petra Mali, Petra Jenko (031 823 615)

Strošek izleta: Otroci, ki se bodo zjutraj peljali v Šk. Loko z avtobusom, naj imajo s seboj nekaj denarja za avtobusno karto. Po potrebi lahko tudi nekaj denarja za priboljške, ki jih nudijo v Doma na Lubniku.

Prijave: do četrtka, 10. 11. 2022 (Otroci oddajo prijavnico razredničarki ali mentoricama).

Opombe: V primeru nepredvidenih razmer si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi pohoda. Če pride do odpovedi, bomo starše pravočasno obvestili.
PRIJAVNICA