Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Kdaj?  V soboto, 21. maja 2022, ob 7.30 uri izpred podružnice na Kokrici in ob 7.45 uri izpred šole v Kranju.

Kako?  Ker je to zadnji izlet v tem šolskem letu (v juniju nas čaka le še planinski tabor), smo se odločili, da se tokrat odpravimo nekoliko dlje in posledično rezerviramo manjši avtobus. Iz Kranja se bomo odpeljali skozi Selško dolino do Soriške planine. Avtobus bo ustavil na velikem parkirišču na Bohinjskem sedlu. Vožnja do izhodišča nam bo vzela približno eno uro. Na parkirišču bomo najprej pomalicali. Ker je cesta na Soriško planino dokaj vijugasta, priporočamo lahek zajtrk, da na avtobusu ne bo slabosti.

Opis poti: S parkirišča na Bohinjskem sedlu se bomo usmerili na pot, ki se vije ob smučišču. Pot se rahlo vzpenja vse do vrha vlečnice, kjer se nam odpre lep pogled na okoliške vrhove. Po kratkem počitku na vrhu smučišča, bomo pot nadaljevali po razgledni mulatjeri, ki nas bo vodila do stare italijanske gorske vojašnice.

Od tu nas čaka še rahel vzpon na vrh Možica.

Zahtevnost in trajanje poti: Pot ni zahtevna. Hoje bo za dve uri in pol. (Ura in pol navzgor ter slaba ura navzdol).

Povratek:  V Kranj se bomo vrnili čez Bohinjsko stran in če bo volja ter lepo vreme izkoristili priložnost še za kratek postanek ob Bohinjskem jezeru. Predviden povratek v Kranj je okrog 16. ure.

Priporočljiva oprema: Udobna obutev, oblačila primerna vremenu, otroci naj imajo s seboj dodatno majico. Glede na vremensko napoved dodajte še dežnik. Pijača in prigrizek iz nahrbtnika. Ena plastenka naj bo samo voda. Po želji lahko tudi nekaj denarja za sladoled v Bohinju.

Ne pozabite na planinsko knjižico za žige ali Dnevnik 1 Mladi planinec.

Mentorice:  Nataša Koblar, Petra Mali, Petra Jenko (031 823 615)

Strošek izleta: Cena prevoza za člane PD ter člane iste družine znaša 15€ za nečlane pa 17€.  Denar pobiramo ob prijavi! V primeru zapolnitve vseh mest bomo ceno znižali, v primeru premajhnega zanimanja pa bomo primorani izlet odpovedati.  

Prijave:  do četrtka, 19. 5. 2022 (Otroci oddajo prijavnico skupaj z denarjem za prevoz razredničarki ali mentoricam).

Opombe: V primeru nepredvidenih razmer si pridržujemo pravico do spremembe ali odpovedi pohoda. Če pride do odpovedi, bomo starše pravočasno obvestili in vrnili denar.